Kapcsolat

Debrecen, Garai utca 1.sz. (Mediterrán lakópark üzletsora)

Garai utca felől a 2. üzlet a Varroda mellett.

Bethlen utca felől a 7. üzlet a Virágos mellett. 

          Nyitvatartás 

Hétfő-Péntek  09.30-17.00                                

Szombat 10.00-13:00  

Telefon: 06-70-520-5805 - nyitvatartási időben

emailbartaeva26@gmail.com     30/9357-801 

  

 

Vekerdi József (szerk.) Titkos tanítások Válogatás az Upanisadokból

Vekerdi József (szerk.) Titkos tanítások Válogatás az Upanisadokból
Új
Értékelés:

Cikkszám: 33456677

Ez a könyv a brahmanok titkos tanításaiból, az upanisadokból ad válogatást. Az upanisadok az indiai bölcselet első jelentős művei, bennük gyökerezik az indiai filozófia és a hindu vallás. Sajátos világszemléletükkel az egyetemes misztikus gondolkodás legszebb alkotásai közé tartoznak.
    Az upanisadok a létezés végső kérdéseire keresik a választ: a világ keletkezésére és fennállására, a megváltásra, a halál utáni létre, a bölcsesség és a tökéletesség útjaira kérdeznek rá.
    Allegorikus-szimbolikus világmagyarázatuk szerint az egész mindenséget egyetlen örök, végtelen, változatlan szellemi tényező, a világlélek alkotja, s az élőlények és az élettelen dolgok ennek csupán különböző megjelenési formái. Ebből következik az upanisadok legfontosabb tanítása: az egyéni lélek azonos a világlélekkel. Ennek az igazságnak felismerése szabadít meg a lélekvándorlás kényszerétől, ez a felismerés maga a megváltás.
    Az upanisad szó eredetileg „mellételepedést” jelentett, utalván a mester és a tanítvány bensőséges együttlétére, amelyet maguk a szövegek hangsúlyoznak is: „Ezt a tanítást ne add tovább másnak, csak fiaidnak vagy megbízható tanítványodnak!”

Ár: 888 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!