Kapcsolat

Debrecen, Garai utca 1.sz. (Mediterrán lakópark üzletsora)

Garai utca felől a 2. üzlet a Varroda mellett.

Bethlen utca felől a 7. üzlet a Virágos mellett. 

          Nyitvatartás 

Hétfő-Péntek  09.00-17.00                                

Szombat 10.00-13:00  

Telefon: 06-70-520-5805 - nyitvatartási időben

emailbartaeva26@gmail.com     30/9357-801 

  

 

Sri Chinmoy Symphony for Meditation Cd

Sri Chinmoy Symphony for Meditation Cd
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 33450123110

Készleten: 1 db

Meditatív mantra (Supreme, Aum, Shanti) zene Sri Chinmoy előadásában.

Sri Chinmoy az Aum mantráról:

“A mantrák közül a legerősebb az AUM. Az AUM az összes mantrák anyja. Az AUM egyetlen elválaszthatatlan hangzat. Ez a Supreme rezgése. Az AUM az Univerzum csíra-hangja. Isten az első teremténye rezgését ezzel a hanggal hozta mozgásba. Az AUM-ban Isten minden másodpercben újrateremti önmagát.

Az AUM halás és születés nélküli. AUM, és semmi más nem létezett, nem létezik, és nem fog létezni.

AUM: a szankszritban egyetlen betű, de magyarul három betűvel írjuk le: A U M, de egy szótagnak ejtjük ki: ommm. Az AUM szótag elválaszthatatlan, de minden betűje a Supreme egy-egy aspektusát fejezi ki és testesíti meg. Az “U” a fenntartást, a fenntartó isteni tudatot, míg az “M” a változtató istentudatot fejezi ki. Egészében az AUM a spontán kozmikus ritmus, amellyel Isten az Univerzumot körbefogja.

Az AUM egy fa. A gyökerek,  amelyek mélyen a földbe kúsznak, hogy felszívják a táplálékot, az A betűben fejeződnek ki. A törzset és a kérget – amely a létnek ezen a szintjén mindnyájunk számára látható, és az örök életet nyilvánítja ki – az U betűvel jelöljük. A legfelső ágakat, amelyek néma imával a Legmagasabb irányában nyújtóznak, az M betű jelőli.

Az AUM egy folyó. Az “A” a forrás, amely a föld öléből szakad ki. az “U” az örök élet sebes áradata, amely mindent magával visz, amit megérint. az “M” a végleges megérkezés a transzcendentális túlvilág végtelen óceánjába.

Az AUM egy ember. Az “A” az ember alapvető tesi természetét mutatja, azokat az erőket, amelyek táplálják és mozgásba hozzák őt. az “U” az élete megnyilvánulását fejezi ki, amely mind nagyobb és magasabb kifejezésformákhoz növekszik. Az “M” az ember törekvő lelkét fejezi ki, amely a Supreme lábait érinti.

Az AUM Isten. Az “A” a látható létet manifesztálja, a Teremtés végtelen formájában és számtalan kifejezési formáiban. Az “U” az örök élet áradata, amely minden teremtényt előre és fölfelé visz. Az “M” a végtelen Supreme, a transzcendentális megnyilvánulatlanság.

Az AUM zengése egyedülálló. Ha két dolgot egymáshoz ütünk, általában létrejön egy hang. De az AUM nem ilyesmiből ered. Ez anahata; magyarul verhetetlen. Ez a hangzás nélküli hang. Egy jógi vagy spirituális mester szíve legbelső zugában hallhatja, amint magától hangzik. Ha Ön elkezdi hallani, biztos lehet benne, hogy spirituális életében nagyon előrehaladott, és önmegvalósításának napja hamarosan megérkezik.

Az univerzális AUM, amelyet a Supreme énekel, egy végtelen óceán. Az egyéni AUM, amelyet az ember énekel, egy cseppecske ebben az óceánban. De nem választható el az óceántól, és ő is mint sajátjának tekintheti a végtelen óceánt.  Amikor az ember az AUM-ot énekli, a legmagasabb hang kozmikus rezgését érinti meg és hozza létre.

Bármekkora legyen is valaki bűnlistája, ha párszor szíve legmélyéről elénekli az AUM-ot, a Supreme mindenható részvéte megbocsájt neki, és megváltja őt. Az AUM hatalma pillanatok alatt fénnyé változtatja a sötétséget, a tudatlanságot tudássá, és a halált halhatatlansággá.

Az AUM a kereső koncentrációja, meditációja és kontemplációja. Miközben valaki az AUM-ot énekli, a test a koncentráció egyedülálló, célra irányított mezőjévé változik. Az értelem energiát adó, betöltendő meditációvá, a szív pedig a végtelenség önmagát elnyelő kontemplációjává alakul át. Az AUM-nak végtelen hatalma van. Egyedül az AUM ismétlésén keresztül meg lehet Istent valósítani.

Vannak, akik azt vallják, hogy az “A” a szájban hátul kezdi meg az útját, az “U” a száj közepében, míg az “M” az ajkaktól indul. Én magam a következő szemléletet részesítem előnyben: az “A”, mint egy gyors futó, a szívközpontban kezdi az útját, s aztán feljön az “U”-hoz, amely a gégefőközpontban az ő érkezésére várt. S aztán ketten együtt, az “A” és az “U” az “M”-hez jönnek, amely a harmadikszem-központban vár. Utána mind együtt szaladnak a végtelen tágassággal szemben.

Az AZM-ot legjobb hangosan énekelni, hogy a hangzás behatoljon a fülbe, és átitassa az egész testet. Ez meggyőzi a külső értelmet az öröm érzéséről, s egy megvalósítást ajándékoz neki. Amikor az AUM-ot hangosan énekeljük, az “M” legalább háromszor olyan hosszú legyen, mint az “O” hangzása.

Az AUM-ot azonban sokféleképpen lehet énekelni. Amikor hangosan énekeljük, a Supreme mindenhol-való jelenlétét érezzük. Ha halkan énekeljük, akkor a Supreme boldogságát érezhetjük. Ha csendben énekeljük,  a Supreme békéjét érezzük. Az AUM mindent meg tud adni, ami Isten kivül és belül, és mindent, amit Isten birtokol, mert az AUM egyszerre Isten lélegzete, Isten teste és Isten élete.”

Forrás: Sri Chinmoy. Meditáció.

Akciós ár: 2 990 Ft helyett 2 000 Ft
Akció ideje: 2022.10.21 - 2024.12.31
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!