Kapcsolat

Debrecen, Garai utca 1.sz. (Mediterrán lakópark üzletsora)

Garai utca felől a 2. üzlet a Varroda mellett.

Bethlen utca felől a 7. üzlet a Virágos mellett. 

          Nyitvatartás 

Hétfő-Péntek  09.00-17.00                                

Szombat 10.00-13:00  

Telefon: 06-70-2647627 - nyitvatartási időben

emailbartaeva26@gmail.com     30/9357-801 

  

 

Figyelem és odaadás Georg Kühlewind

Figyelem és odaadás  Georg Kühlewind
Raktáron
Értékelés:

Cikkszám: 00000055

Készleten: 2 db

„Ez a könyv a szerzõ szándékától függetlenül a modern művészet általános jellemvonásához közelít: sok aktivitást követel az olvasótól, ha a közönséges értésen túl egyéb elvárásokat is táplál – a szerző reménye ez.
 
„Habár a mindennapi tudat határa felfelé, a tudatfeletti irányában elmosódott – ezért lehetséges a mindennapi tudat számára a tisztán logikus gondolkodás és a művészi érzés - a tudatfeletti átélését szakadék választja el a mindennapi tudattól. A szakadék a mindennapi tudat értelmetlen formákhoz való ragaszkodásából áll, mely által a magam-érzése - és egyúttal az attól való jogos félelem létrejön, hogy az én-tudat túl gyenge a tudatfeletti erők hatalmasságának elviseléséhez.
 
Ezt a küszöböt biztonsággal csak úgy lehet átlépni, ha egyrészt egy relatív megformálatlan én-tudat, másrészt egy befogadó – pillanatig üres – figyelem jön létre. Más szavakkal: ha a lélek individuális szellemmé válik. Ahogyan a lélek én-tudat valami formáltra vonatkoztatva, úgy a szellem én-tudat semmire, semmilyen formára sem vonatkoztatva. A lelki én-tudatról lemondani csak egy erősebb ön-tudat képes, mely erősebb annál, amiről lemond.
 
Ez a fejlődési folyamat úgy is leírható, mint átmenet a tanútól az igazi tanúhoz. Az első tanú a reflektáló, aki a tudati folyamatok múltjáról tanúskodik, a második az igazi tanú, aki a saját jelenét átéli.”
 
Keményfedeles, kötött, színes borító, 96 oldal
Ár: 1 990 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!